Καλωσόρισμα της Διευθύντριας

Αποστολή του σχολείου μας είναι να υπηρετήσει τις φυσικές, μορφωτικές, κοινωνικές και συναισθηματικές ανάγκες των μαθητών του που διανύουν μια κρίσιμη περίοδο ζωής καθώς περνούν από την παιδικότητα στην ενηλικίωση,  παρέχοντάς τους μια ποικιλία εκπαιδευτικών, κοινωνικών, δημιουργικών και πολιτιστικών ευκαιριών, ώστε να επεκτείνουν τα όρια του κόσμου τους σε ένα ασφαλές υποστηρικτικό περιβάλλον, όπου προωθείται η κατάκτηση της γνώσης και η ομαλή κοινωνικοποίηση.

Διαβαστε περισσότερα...

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 η ενδοσχολική ενημέρωση από τις καθηγήτριες του σχολείου μας κα Ε. Λιάκα και κα Ε. Μπέγκου στους καθηγητές του συλλόγου διδασκόντων σχετικά με το δομημένο σεμινάριο με τίτλο «CREATIVE METHODS IN SPECIAL NEEDS EDUCATION» που έγινε στη Βαρκελώνη Ισπανίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας προσωπικού Erasmus+ ΚΑ1 του σχολείου μας.

Οι καθηγήτριες ενημέρωσαν τους συναδέλφους σχετικά με την ανίχνευση των αναγκών των μαθητών με ΕΕΑ, την επίτευξη των στόχων τους και γενικά την ενσωμάτωσή τους στην τάξη, κατανοώντας τη διαφορετικότητα, τις δυσκολίες, τα όρια και τις δυνατότητές τους.

Επίσης ενημέρωσαν τους καθηγητές όλων των ειδικοτήτων σχετικά με την σύνθεση δημιουργικών διδακτικών προσεγγίσεων και τη δημιουργία δραστηριοτήτων με βάση το παιχνίδι στην καθημερινή μαθησιακή πρακτική, τις μαθητοκεντρικές διδακτικές προσεγγίσεις (task based learning, problem based learning) τις δυνατότητες των τεχνικών της Προσομοίωσης και του Παιχνιδιού Ρόλων.

IMG_2093.jpgIMG_2095.jpgIMG_2094.jpgIMG_2092.jpg